‘Ik heb geleerd goed voor mijn lichaam te zorgen’

Voor en na antoinette KrosIk ben Antoinette Kros, 46 jaar. De eerste keer dat ik de naam PowerSlim hoorde was toen mijn zus mij heel enthousiast daarover vertelde. Al jaren liep ik met een uiterst ontevreden gevoel over mijn lichaam rond. Ik wist heel goed dat ik heel fout leefde en ik er een slecht eetritme op nahield: op mijn niet-werkdagen en in weekenden at ik overdag haast niets of slechts enkele bananen en een appel. Ik ben een avondeter, de avond is mijn favoriete moment van de dag.

Natuurlijk wist ik dat dit super slecht voor mijn lichaam was en ik probeerde er soms ook wat aan te doen. Alleen al het ontbijt overslaan, één van de belangrijkste maaltijden van de dag waarmee ik “mijn motor” opstart, was iets heel doms! Ik kocht dan wel eens van die kant en klare ontbijtdrankjes (boordevol suiker), maaltijdshakes etc. maar dat duurde altijd maar even en dan verviel ik weer ik mijn slechte leefgewoontes. Zo fout!

Ondertussen kon ik nog maar van weinig dingen in het leven genieten, gewoon omdat dat ontevreden gevoel over mijn lelijke lijf mij de hele dag parten speelde. Als ik door een winkelstraat liep, zag ik een afschuwelijke weerspiegeling van mijzelf. Ik kreeg er echt een hekel aan! Naar verjaardagen en feestjes ging ik liever niet meer. Ik had het gevoel dat iedereen naar mij keek. En dan dat zoeken naar verhullende kleding, corrigerend ondergoed… ik was het zo zat. Te bedenken dat ik echt een “mensen mens” ben, ik ben dol op mensen en begeef mij dus ook graag onder de mensen.

Dat ontevreden gevoel over mijzelf vergalde mijn levensgenot en daar moest een einde aan komen. Ook niet onbelangrijk: wat voor een voorbeeld was ik voor mijn dochter?

Vorig jaar maart werd ik als natuurliefhebber voor het EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ gefilmd. Toen ik mijzelf op tv zag verschijnen, werd ik gewoon misselijk van mijzelf. Wat een eyeopener was dat zeg. Het “ergste” was dat ik van zoveel mensen lieve complimenten kreeg over de uitzending, maar dat ik er zelf niet van genoten had mijzelf op het tv-scherm voorbij te zien komen.

Kort daarna – na heel veel gesprekken met vriendinnen, collega’s en met mijn zus –  ging de knop in mei vorig jaar om. Misschien kwam het ook door een geplande verbouwing in ons huis, ik begon door te slaan in het “schoon schip maken”. Alle kamers in huis moest ik opruimen, alle rotzooi en overbodig bewaarde zaken gooide ik weg en dat gaf mij al zoveel rust in mijn hoofd.. dat ik dacht “meid, gooi het roer om en ga ook goed voor je lichaam zorgen, je kunt het!”

Ik zocht het telefoonnummer van een PowerSlim coach in de buurt op en ik belde. Ik kon al snel terecht. Dat was wel even schrikken, want ik ben een uitsteller… ik dacht nog “ach, als ik over enkele weken bij haar terecht kan, is dat ook goed.” Natuurlijk vond ik het enorm spannend en zat ik nog met twijfels. Het gesprek was heel plezierig en duidelijk. We planden een startdatum en ik kreeg het PowerSlim starterspakket mee naar huis. We stelden mijn streefgewicht vast. Ik zag er als een blok tegenop: eten wat het PowerSlim dagmenu mij voorschreef, o nee, daar gaan mijn smikkel feestavonden, dacht ik! Geen vette lasagnes meer….
Mijn coach vertelde mij dat ik heel veel groente en salades mocht eten en laten dat nou ook mijn favorieten zijn. Hoera! Het gaf mij zoveel rust, ik hoefde niet zelf meer te verzinnen wat ik door de dag heen moest eten. Ik had ineens zes eetmomenten op een dag “to keep the motor running”!! WOOOW, dat was wennen. Ik zag dit avontuur dan ook als een wedstrijdelement en een verwennerij voor mijn lichaam, zo reuze spannend. Ik was super nieuwsgierig wat het met mij zou doen: een gezonder leven. Ik kon het mij gewoon niet voorstellen dat het mij zou lukken, gewoon omdat ik een eigenwijsje ben.

Ik kreeg een informatieboekje met menu’s en een heel mooi receptenboek mee, waarin ik mij ging verdiepen. PowerSlimmen is niet minder eten, maar anders eten. Je begint in fase 1, waarin ik koolhydraten of zetmeel in mijn voedsel moest vermijden, dus voor mij voorlopig geen aardappels, fruit, brood en pasta. Maar ook geen alcoholische dranken, help! Het is een leerzaam boek en ik werd bewuster van alle voedingsbestanddelen. Ook ging ik de folder van supermarkten heel anders lezen, wat bestaan er toch een hoop producten met slechte/foute ingrediënten, het zou verbonden moeten worden. De recepten leerden mij ook dat je heel veel lekkere gerechten zonder “troep” kunt maken.

Maandag 18 mei zou ik beginnen. De zondag ervoor heb ik samen met mijn echtgenoot “dagzakjes” gemaakt van de producten uit het PowerSlim starterspakket en we maakten een boodschappenlijst voor de overige producten. Ik vond het echt spannend. We hadden een verbouwing thuis en het werden zware weken, maar wat ik zo fantastisch vond is dat ik mij kiplekker voelde en vol energie bleef gedurende de hele dag. Ik begon langzaam maar zeker te wennen aan het nemen van een ontbijtje, een 10-uurtje, normale lunch, een 4-uurtje en mijn diners.

Iedere week ging ik bij de coach langs om te wegen en om te evalueren hoe het in de afgelopen week was gegaan. Ook vulde ik mijn Powerslim producten voorraad aan met lekkere repen, wafels, muesli etc. De ‘ready to go’ producten vind ik ideaal voor de drukke dagen. Ik kreeg supergoede adviezen en ze leefde echt met mij mee.

Al snel kreeg ik complimenten uit mijn omgeving, wat kon ik daarvan blozen! Het was dus goed te zien! Met Kerstmis was het dan zover: ik kon die mooie jurk die ik ooit van mijn zus had gekregen (maar toen nog niet paste) aan. Ik was zo blij!

Ik ging bewuster meer bewegen: een flink stuk fietsen met mijn Runkeeper assistent en ben ook wekelijks gaan zwemmen. Wat een feest om te voelen dat mijn tankini zo los om mijn lijf hangt en wat een opluchting om je niet meer te hoeven schamen als je via het trapje uit het zwembadwater stapt.

Nog een maand en dan ben ik een jaar verder na mijn start met het PowerSlim programma. Ik voel mij super. Ik weet dat ik moet blijven letten op wat ik in mijn mond stop en dat ik mij goed aan mijn dagritme moet houden en geen eetmomenten moet overslaan, dat gaat heus nog wel een keertje fout omdat ik een boefje ben, maar dit heerlijke gevoel wil ik NOOIT MEER kwijt.

Ik kan het iedereen aanraden! Voor mij is PowerSlim geweldig.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu