Courgetti: hip en hot

Courgetti

 

Wat zijn Courgetti?

Je kunt geen foodblog openen of je ziet ze: courgetti. Een ‘spaghetti’ van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette, ook wel zucchetti (van zucchine, het Italiaanse woord voor courgette) genoemd. Het is dé trend van dit moment.

Hoe maak je courgetti?

Allereerst moet je een courgette in mooie dunne slierten krijgen, liefst zo lang mogelijk, om het effect van echte spaghetti te krijgen. Een ideale tool daarvoor is de Spirelli, inmiddels bij de meeste kookwinkels (en overal online) te koop voor een paar tientjes.Courgetti spiraal

Als je geen Spirelli hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en vervolgens de lange plakken verticaal in dunne repen snijden.

Hoe maak je courgetti klaar?

Je kunt de courgetteslierten rauw, gebakken of (kort) gekookt eten. Voor 2 personen heb je 1,5 tot 2 courgettes nodig.

Rauw:
Veel fans vinden rauwe courgetti het lekkerst, omdat -ie dan lekker knapperig blijft. Rauwe courgetteslierten zijn ook perfect voor een koud gerecht, zoals een salade.

Bakken:
Voeg 1 tot 2 eetlepels toe aan een grote koekenpan en verhit op laag tot middelhoog vuur. Leg voorzichtig de courgetteslierten in de pan en bak zo’n 2 tot 3 minuten. Ze moeten bite houden, dus niet door en door gaar worden. Je kunt natuurlijk ook de courgetti toevoegen aan een warme pan vol ingrediënten (bijvoorbeeld de pastasaus) en zo even meewarmen.

Koken:
Persoonlijk kook ik de courgetti liever niet, het slinkt enorm! Maar als je het toch wilt proberen, ga dan als volgt te werk:

Blancheer de courgetteslierten in een pan kokend (ongezouten) water, ongeveer 2 minuten. Niet te lang, dus! Laat uitlekken in een vergiet.

Wat zijn lekkere combinaties?

– Met tomatensaus, gepofte tomaatjes en citroenzest

– Met basilicumpesto en Parmezaanse kaas

– Met zachte geitenkaas en muntpesto

– Met een stukje gegrilde zalm en een tuinkruidendressing

– Met witvis, crumble van krokant uitgebakken spek en bieslookpesto

.

 

Beoordeling
  • Klantvriendelijkheid
User Rating: 0.0 (3 votes)
Sending

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu