Detox water: leuk, lekker en gezond

Water met fruit1Waarom water drinken?

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat water drinken goed voor je is. Het is gezond, want het helpt je lichaam om sneller afvalstoffen af te voeren. Anderhalf tot twee liter per dag is hierbij de norm. Als het warm is, zweet je meer en heb je dus meer vocht nodig.

Als je teveel vocht verliest kun je verschillende klachten krijgen, zoals hoofdpijn en duizeligheid. Op de lange termijn kan te weinig drinken zelfs blaasontstekingen en nierproblemen opleveren. Te weinig drinken op een hete zomerdag kan een hittesteek tot gevolg hebben. Genoeg redenen dus om water te blijven drinken!

Leuk, lekker en gezond

Vindt je water niet zo lekker, of saai op den duur? Dan kun je je water er gezellig uit laten zien met een paar schijfjes citroen, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan. Zo maak je water drinken niet alleen leuker, maar ook lekkerder én gezonder. Omdat deze watertjes extra gezond zijn en ondersteunend voor je lever en spijsverteringssysteem, worden ze ook wel detox water genoemd.

Detox water recepten

Detox water met appel en kaneel

Dit drankje staat ook wel bekend als het ‘Zero calorie detox water’. De reden hiervoor is dat het bijna geen calorieën bevat, maar dat geldt eigenlijk voor alle detox watertjes. Tenminste, als je ze zelf maakt. Zo doe je dat: neem twee of meer appels en was deze goed. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Gooi de appelpartjes, samen met 2 tot 3 (biologische) kaneelstokjes in een kan en overgiet ze met water. Bewaar het een paar uur in de koelkast en serveer het koud, eventueel met nog wat ijsblokjes.

Detox water met komkommer, citroen en munt

Heerlijk fris voor een warme zomerdag! En extra goed voor de hydratatie vanwege de komkommers, die zelf ook veel water bevatten. De citroenen geven op hun beurt weer vitamine c en ondersteunen daarmee je immuunsysteem. Bovendien helpt het citroenzuur in citroenen je lichaam om mineralen in voeding beter op te nemen. De munt zorgt voor een lekkere, extra frisse smaak. Ook munt is rijk aan vitamine C, helpt om het maagdarmstelsel te kalmeren en kan helpen hoofdpijn te verlichten.
Vul voor dit detox water een kan met (mineraal)water, schijfjes citroen, schijfjes komkommer, een paar takjes munt en eventueel wat ijsblokjes.

Detox water met zwarte bessen, limoen en munt

Dit detox water is weer net even anders! Vul een kan met water met zwarte bessen, een paar schijfjes limoen en wat muntblaadjes. Zwarte bessen werken stimulerend voor de doorbloeding en versterken het immuunsysteem. Voor een extra goede smaak kun je de bessen pureren met een vork. Laat het water eerst een paar uur trekken in de koelkast en serveer het koud.

Variëren met detox water

Bovenstaande recepten zijn enkele van de vele voorbeelden. Ga ook vooral op je eigen gevoel af en blijf variëren met de groenten, vruchten en kruiden die jij lekker vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu