Een gezonde lifestyle in de winter?

Vrouw koudLaat de wintermaanden jouw gezonde lifestyle niet beïnvloeden.

Er is geen ontkomen meer aan, het is echt WINTER! Met dat gure weer en die donkere, korte dagen is het erg verleidelijk om je actieve en gezonde levensstijl te laten versloffen. Hoe lekker is het om met een dekentje op de bank te kruipen? En al dat heerlijke ‘comfort food’, gaat er ook weer erg gemakkelijk in. De komende maanden hoef je jezelf toch niet meer in bikini te vertonen, dus wat maakt het uit?

Nou, vergeet het maar, het maakt echt wel uit!!! Ja, je kan jezelf de komende koude maanden verhullen in lekker grote slobbertruien, dus die extra kilo’s vallen misschien niet zo op. Maar jij kijkt wel elke dag in de spiegel, en dan is het wel zo belangrijk om je happy te voelen in je eigen lichaam. Vraag jezelf nog eens af, waarom je ook alweer slanker, fitter en gezonder wilde worden? Als je duidelijk hebt waarom je die extra kilo’s ook alweer liever kwijt bent, is het veel makkelijker om je motivatie vast te houden. En bedenk: vasthouden aan een gezonde lifestyle, zorgt er niet alleen voor dat je er beter uitziet en je beter voelt. Het heeft ook vele andere voordelen! Lees in deze blog wat het verliezen van extra’s kilo’s nog meer voor je doet. Hopelijk voelen je je na het lezen weer helemaal gemotiveerd en ga je ook deze wintermaanden beginnen of door met je gezonde lifestyle!

Gezondheid eerst

Eigenlijk wel het allerbelangrijkste: een gezond gewicht draagt ook bij aan een gezonder lichaam! Dat klinkt ook wel heel logisch, maar heb je wel eens nagedacht over wat goed eten en bewegen écht voor je lichaam doen? Het risico op vele ziektes bijvoorbeeld wordt lager als je een gezond gewicht hebt. Dit geldt onder andere voor bepaalde vormen van kanker, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Een gezonde levensstijl zorgt voor zóveel meer dan alleen een mooier lichaam.

Sporten wordt leuker

Hoe heerlijk zou het zijn als het allemaal vanzelf zou gaan. Dat als je maar heel hard denkt aan dat strakke lichaam, je op een dag wakker wordt en surprise, daar is je droomlichaam! Helaas leven we niet in een sprookjeswereld en als jij je doelen wilt behalen zul je toch echt een keer van die bank af moeten komen. Regelmatig bewegen en sporten is het sleutelwoord! En echt, als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wordt het steeds leuker. Je ziet je lichaam steeds strakker en fitter worden en geloof me, dat is een heerlijk gevoel! Ook gaat je energielevel omhoog waardoor het sporten nog veel beter vol te houden is.

Voel je happy

Wanneer je geen gezond lichaam hebt, is vaak je hele lichaam uit balans… Ook de hormonen die invloed hebben op je humeur kunnen van slag zijn. Daarom kan het verliezen van gewicht ervoor zorgen dat je je gelukkiger gaat voelen en dat eventuele depressies minder worden of er gewoon niet meer zijn. Ook de winterdepressies liggen op de loer… Geef die donkere gedachten geen kans. Zorg goed voor jezelf en je lichaam en voel je happy!

Beter slapen

Het is zó belangrijk om op tijd je rust te nemen! En geef toe, slapen is ook gewoon heerlijk. Maar dan is het wel fijn als het ook lukt om goed te slapen. Het behalen van een gezond gewicht draagt hier zeker aan bij! Hier zijn al vele wetenschappelijke onderzoeken naar verricht en de resultaten zijn echt verbluffend. Bij mensen die een gezondere lifestyle hebben ingevoerd, zijn slaapproblemen vaak gehalveerd en soms zelf verdwenen! Dus mocht je slaapproblemen hebben, twijfel dan niet, maar gooi je levensstijl om. Het gaat je helpen, echt!

Stralende huid 

Wie droomt er nou niet van een mooie, egale en stralende huid? Maar…. wist je dat een deel van een stralende huid van binnenuit komt? Natuurlijk is het heel belangrijk hoe je je huid verzorgt, maar het is minstens zo belangrijk hoe je jezelf van binnen verzorgt. En overgewicht kan op vele manieren invloed op je huid hebben. Veel suikers eten kan effect hebben op de kleur en elasticiteit van je huid. Daarnaast kan het eten van junkfood zorgen voor andere oneffenheden en puistjes. Wil jij weten hoe je toch kan genieten van heerlijke hapjes zonder al die nadelige effecten? Kijk eens op mijn receptenpagina voor leuke tips en recepten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu