Gewicht…wat zegt het getal op de weegschaal?

weegschaal-gewicht_FotorGewicht, hoe belangrijk is dat?

Laten we over één ding duidelijk zijn: de weegschaal vertelt je niet ronduit of je te dik bent of niet. Hoe langer je bent, hoe meer je mag wegen. Daarbij geldt ook dat hoe meer je sport, hoe meer spieren je waarschijnlijk hebt. Omdat spieren meer wegen dan vet, kun je er zeer slank uitzien terwijl je meer weegt dan die minder slanke collega die niets aan sport doet. Laat dus je gewicht niet meteen je humeur beïnvloeden!

Als je (bijvoorbeeld met een goed dieet) gezonder gaat eten en meer gaat sporten, kan het zijn dat je niets afvalt of iets aankomt doordat je spieren opbouwt. Je verliest tegelijkertijd vet, maar door het toenemen van je spiermassa kan je gewicht minder spectaculair naar beneden gaan dan je had gehoopt.

Verandering van je gewicht

Dan heb je ook nog te maken met hormonen. Het is onmogelijk om een maand lang precies hetzelfde te wegen. Sterker nog; zelfs een week gaat niet. ’s Ochtends weeg je weer wat anders dan ’s avonds en je gewicht schommelt gemiddeld twee kilo. Dat wil zeggen dat je opeens twee kilo zwaarder kunt zijn, maar ook twee kilo lichter, zonder dat je er wat voor hebt gedaan. Hoe dit komt? Onder meer doordat je op sommige dagen minder vocht vasthoudt dan op andere dagen. Dit is nog een reden om niet alleen op het getal op de weegschaal te letten maar ook goed in de spiegel te kijken. Zie je er gezonder, fitter uit maar ben je niets afgevallen? Geef dan niet op, want je doet het nog steeds goed.

Wil jij op een gezonde manier je gewicht kwijtraken met een bewezen afvalplan van PowerSlim? Meld je dan nu aan via info@afvallenamstelveen.nl of bel voor meer informatie op 06 – 199 59 171

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu