Kerstmenu PowerSlim 2015

Kerstmenu

 

 

Stel een heerlijk Kerstmenu samen en maak een keuze uit onderstaande gerechten. Alle gerechten zijn voor 4 personen en geschikt voor Powerslim vanaf fase 1.

 
 
 
Kerstmenu 2015 voorgerecht vis:

Avocadomousse met gerookte zalm

Ingrediënten:
2 rijpe avocado’s – 150 g gerookte zalm – 2 el PowerSlim mosterd dilledressing – 4 flinke el magere kwark Sap en rasp van ½ citroen – verse peterselie fijngehakt – verse bieslook fijngehakt (houd een takje over voor garnering) – 1 el olijfolie – versgemalen peper en zout

Bereidingswijze:Avocadomousse
Pureer het vruchtvlees van de avocado met de mosterd dilledressing, olijfolie en peper en zout. Meng de kwark met het citroensap en –rasp, fijngehakte peterselie, bieslook, peper en zout naar smaak. Vul 4 cocktailglazen met een laagje avocadomousse, vervolgens een dun laagje gerookte zalm, een laagje kwarkmengsel, nog een laagje avocadomousse en tot slot nog wat gerookte zalm. Garneer met een takje bieslook en peterselie. Ook lekker met garnalen.


Kerstmenu 2015 voorgerecht vlees:

Romige champignonsoep met chili en oregano

Ingrediënten:
500 g champignons in stukken – 2 grote uien gesnipperd – 4 el crème fraîche- 2 rundvleesbouillon tabletten – chilivlokken – verse oregano – versgemalen peper- 2 el roomboter – 2 el olijfolie

champignonsoepBereidingswijze:
Verhit de boter en olijfolie in een pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg nu de crème fraîche, bouillontabletten en 1 liter water toe en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel over 4 mooie kommen. Garneer met de chilivlokken en verse oregano.


Kerstmenu 2015 voorgerecht vegetarisch:

Geitenkaas balletjes met pistache en sesamzaad

Ingrediënten:
200 g zachte geitenkaas – rasp van 1 citroenschil – sap van ½ citroen – 50 g pistachenootjes grof gemalen in de keukenmachine – 20 g sesamzaadjes – rozemarijnblaadjes fijngehakt – 1 zak rucola sla PowerSlim mosterd dilledressingGeitenkaasballetjes

Bereidingswijze:
Roer de geitenkaas met het citroenrasp en -sap in een kom en draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot. Rooster de gehakte pistachenoten samen met het sesamzaad knapperig in een droge koekenpan. Bak de rozemarijnblaadjes kort mee. Doe het mengsel in een schaaltje en haal de geitenkaasballetjes door het mengsel zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer de balletjes op mooie schaaltjes met een salade van rucola en PowerSlim mosterd dilledressing.


Kerstmenu 2015 hoofdgerecht vlees:

Kalkoen gehaktbrood met ui, paprika en knoflook

Ingrediënten gehaktbrood:
1 zakje PowerSlim toast – 1 kg vlees van kalkoendij (mag ook kippendij zijn) – 1 stengel bleekselderij in stukken – ½ ui in stukken – ½ groene paprika in stukken – 4 champignons in stukken – 6 tenen knoflook – 1 el Worcestershire saus – 1 ei losgeklopt – 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden – 1 tl cayennepeper – 2 tl zout – 1 tl versgemalen peper – 1 tl olijfolie

Ingrediënten topping:
2 el tomatenpuree – 2 tl vloeibare zoetstof – 1 el Franse mosterd – 1 el tabasco – 1 teen knoflook geperst

Kalkoen gehaktbroodBereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160° C. Pureer bleekselderij, ui, paprika, champignons en knoflook fijn in de keukenmachine. Het moet net geen puree zijn. Doe de groentepuree in een kom en maal nu het kalkoenvlees tot gehakt in de keukenmachine. Meng het kalkoengehakt met de groenten en Worcestershiresaus en het losgeklopte ei. Voeg Italiaanse kruiden, zout, gemalen peper en cayennepeper toe en kneed het gehakt met je handen. Voeg ten slotte de verkruimelde PowerSlim toast toe en kneed deze voorzichtig door het gehakt. Maak een bal van het gehakt. Vet een cakevorm in met olijfolie en doe het gehakt hierin. Plaats de vorm 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de tomatenpuree met 1 el water, 2 tl vloeibare zoetstof, 1 el mosterd, 1 el tabasco en knoflook. Haal het gehaktbrood uit de oven en bestrijk de bovenkant met deze topping. Plaats het brood terug in de oven en bak nog ongeveer 30 minuten.


Kerstmenu 2015 hoofdgerecht vis:

Scampi met citroen-knoflookolie

Ingrediënten:
500 g rauwe scampi – sap en rasp van 1 citroen – 100 ml olijfolie – 4 flinke knoflooktenen fijngehakt – 1 rode peper in ringetjes (optioneel) – peterselie fijngehaktScampi met knoflook en citroen

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de rode peper en citroenrasp ca 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de scampi toe en bak 3 tot 5 minuten totdat ze roze kleuren. Bak de laatste minuut de peterselie mee. Serveer de scampi in een mooi, diep bord.

Kerstmenu 2015 hoofdgerecht vegetarisch:

Gemarineerde tofu op een bedje van asperges

Ingrediënten:
500 g tofu – 1 tl komijnpoeder – 1 tl korianderpoeder – 1 tl paprikapoeder – 1 cm verse gember geraspt – sap en rasp van 1 citroen – 2 tenen knoflook – rode peper in schuine ringen – 600 g groene asperges – 50 ml sojasaus – 2 el olijfolie

Bereidingswijze:
Wikkel de plakken tofu in een droge, schone theedoek en plaats er 30 minuten een pan met heet water op om het vocht goed uit te drukken. Snijd de tofu vervolgens in blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, gember en knoflook. Schep de tofublokjes door de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren. Kook de asperges 5 minuten in gezouten water en verhit ondertussen een grill of grillpan. Giet de asperges af en grill ze nog 3 minuten per kant samen met de rode peper. Bak ondertussen de tofublokjes bruin en knapperig in de olijfolie. Serveer de tofublokjes op de asperges.


Kerstmenu 2015 dessert:

Chocolademousse met kokos

Ingrediënten:
150 ml slagroom – 1 el vloeibare zoetstof – 1 el cacaopoeder – 2 el mascarpone – 1 mespunt kaneel – 2 el kokosschaafselChocolademousse met kokos

Bereidingswijze:
Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Houd 4 el slagroom apart voor de garnering. Meng het cacaopoeder, kokosschaafsel en de kaneel met de mascarpone. Roer er 2 el slagroom doorheen en meng vervolgens met de rest van de slagroom. Verdeel de chocolademousse over 4 mooie glaasjes en garneer ieder glaasje met een toef van de overgebleven slagroom. Bestrooi met een beetje cacaopoeder.

 

 

 

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu