Kringen en wallen…..er is wat aan te doen!

oogwallenEen gezellig feestje, laat naar bed… het laat z’n sporen na. Je staat ’s ochtends op met enorme wallen onder je ogen. Hoe komt dat? Je hebt toch goed geslapen. En die bruingrijze kringen die zich niet (meer) laten camoufleren? Ik ben maar eens in de problematiek van de ‘wallen & kringen’ gedoken. Een probleem waar veel vrouwen (mannen trouwens ook) mee te kampen hebben.

Wat zijn nu eigenlijk wallen onder je ogen?

Wallen zijn niet anders dan een vochtophoping onder je ogen. Onder je ogen bevindt zich wat vetweefsel en dat heeft de neiging vocht aan te trekken en vast te houden. De vochtophoping zorgt voor een zwelling die vooral in de ochtend goed zichtbaar is. Tijdens het slapen worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd via het lymfestelsel. Als je te weinig slaapt kan het lichaam de afvalstoffen niet voldoende afvoeren, waardoor ene deel van het vocht onder je ogen blijft zitten. Daardoor zijn de vochtwallen zo goed zichtbaar bij het opstaan. En die bruinachtige verkleuring van de huid onder de ogen die vaak met wallen gepaard gaat en die we wel ‘kringen’ noemen? Lang heeft men gedacht dat die donkere kleur te wijten was aan pigmentatie van de huid, maar we weten inmiddels dat het een stapeling van ijzer-ionen in de huid is. In de meeste gevallen zijn wallen een kwestie van erfelijkheid en gestel, maar ook de leeftijd speelt een belangrijke rol. Met het voortschrijden van de jaren verslappen de spieren van de oogleden en wordt de vetophoping steeds beter zichtbaar.

Is er een oplossing voor?

Het aanbod oogcrèmes is enorm, maar het is een langdurig proces. Belangrijk is dat je jong start en ook niet meer stopt met smeren. Wil een product echt iets doen dan zou het in ieder geval de volgende sleutelingrediënten moeten bevatten: microsferen van hyaluronzuur voor het verbeteren van de hydratatie, hesperidin, een bioflavonoide die de microcirculatie bevordert en lactoferrine, een ingrediënt dat de ijzer-ionen, bestrijdt. Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep en een heel goede methode om van je wallen af te komen, maar wel meteen een drastische. Zo’n beetje het laatste redmiddel.

Maar ook de schoonheidsspecialist kan er wat mee. Er zijn heel goede methoden om wallen te bestrijden. Een simpele lymfedrainage behandeling in het gebied rond de ogen kan al veel helpen. En dan de nieuwste ultrasone behandelmethoden. Ze bieden een soort non-chirurgische facelift waarbij de huid niet wordt aangetast. Zeer geschikt ook voor het behandelen van wallen.

Wat kun je zelf nog doen om je wallen te verminderen/verbeteren?

Roken, stress en slaapgebrek hebben een slechte invloed en zorgen ervoor zorgen dat je sneller wallen zult krijgen Drink veel water zodat vocht en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Zorg voor voldoende mineralen in je voeding. Kalium is bijvoorbeeld erg belangrijk voor een goede vochthuishouding. Vooral groenten en fruit zijn rijk aan kalium. Fruitsoorten als abrikozen, bananen, zwarte bessen, kiwi, pruimen, druiven, kersen en meloen zijn rijk aan kalium. Ook in gedroogde vruchten zit veel kalium. Eet gedroogde abrikozen, rozijnen, vijgen en dadels om de behoefte aan kalium op pijl te houden. Ook noten bevatten veel kalium. Groenten die rijk aan kalium zijn, zijn onder andere spinazie, venkel, champignons, artisjok, broccoli en bieten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu