Laura: ‘Ik besloot te gaan afvallen om zo mezelf weer terug te vinden!’

Ik ben Laura Wijnbelt en ik ben 32 jaar. Hoe begin je je succesverhaal? Hoe doe je dat als je jezelf niet meer bent, als je de weg kwijt bent, en gevangen zit in een lichaam dat niet van jou is?

10 jaar geleden, na vele jaren in pijn te hebben geleefd, kreeg ik na een kijkoperatie te horen dat ik de ergste graad endometriose had. Van endometriose ga je niet dood, maar de artsen vertelden mij wel dat ik nooit zelf kinderen kon krijgen en dat het mogelijk was dat de endometriose mijn organen zoals baarmoeder, blaas en darmen zou kunnen aantasten.

Tijdens de operatie hadden ze alles verwijderd en kon ik beginnen met mijn eerste hormooninjecties om te zorgen dat de endometriose weg zou blijven. Deze hormonen zorgen ervoor dat je in een kunstmatige overgang terecht komt, want zolang je niet ongesteld wordt kan de endometriose niet groeien. Tenminste, dat is het principe. Helaas gold deze regel niet bij mij en kwam de endometriose heel snel terug.

Er volgden zes grote buikoperaties in een tijdsbestek van 2,5 jaar, waar ik o.a. mijn halve blaas verloor en complicatie op complicatie kreeg. Gelijk hierna kwam ik in het IVF traject terecht, omdat ik, als ik zwanger wilde worden, het nu moest proberen. Mijn baarmoeder en eierstokken waren al zo ver aangetast dat als ik wachtte, het waarschijnlijk nooit meer zou lukken.

Er volgde een heel zwaar traject, ik had de operaties nog niet verwerkt en was lichamelijk nog niet hersteld. Maar ik moest het IVF traject in. De hormonen die ik kreeg maakten het voor mij psychisch en emotioneel heel zwaar. Na zeker 6 miskramen, heel wat mislukte pogingen waar ik de tel van ben kwijt geraakt, was de laatste poging raak. Ik was zwanger! Leuk zou je denken, maar ik voelde dat niet zo. Ik wilde nog van alles maar kon het niet, ik was zwanger en werd moeder.

Het verdriet van het niet kunnen doen wat ik wilde en de angst dat het alsnog mis zou gaan, veranderde in de loop van de zwangerschap in blijdschap. Onze dochter werd geboren, een maand te vroeg maar gezond. Echter met mij ging het helemaal niet goed, mijn dochter is geboren via een keizersnede en tijdens deze ingreep ben ik heel erg gaan bloeden. De dokters hebben gevochten voor mijn leven, waar ik hen nog altijd heel dankbaar voor ben.

De tijd die volgde was een hel voor mij, ik woog 54 kilo maar kwam in die periode flink aan door alle hormonen die ik moest slikken om de endometriose maar niet terug te laten komen. Dit werkte wederom niet, 3 jaar geleden besloten de dokters mijn eierstokken op 28-jarige leeftijd te verwijderen. Hierdoor kwam ik dus in de overgang terecht met alle gevolgen van dien: opvliegers, nog meer kilo’s, psychisch totaal in de knoop. Ik vluchtte voor alles: voor mijn werk, mijn vrienden, ik wilde alleen maar weg en mij verstoppen. Ik straalde niet meer, lachte niet meer echt, deed wat van me gevraagd werd maar ik was een steen. Huilen kon ik niet meer, van binnen ging ik zo kapot, ik zag alles zwart, ik kon niet meer vechten… mijn kaars was uit. Ik kwam ruim 16 kilo aan ging van maatje 34 naar 40/42.

Toen kwam PowerSlim op mijn pad. Ik besloot te gaan afvallen, want ik hoopte dat als ik mijn lichaam terug kreeg, ik mezelf weer terug kon vinden. 12 januari 2017 was het keerpunt in mijn 10 jaar lange gevecht. Ik had een geweldige coach bij mij in de buurt.  Zij sleurde mij er doorheen. Als ik het even moeilijk had dan wist ze me altijd op te beuren met positieve feedback. De kilo’s gingen er echt af, het werkte en het was lekker.

Maar ik heb niet alleen mijn lichaam terug, door hen zag ik hoe ik mijn leven weer in handen kon nemen. Ze stimuleerden mij. Mijn hele gedachtepatroon is gereset: ik kan weer denken, lachen en stralen zoals 10 jaar geleden. Ik hoef me niet meer te verstoppen of te vluchten, ik zit weer net zo lekker in m’n vel als vroeger!

Lichamelijk en psychisch hebben PowerSlim en mijn geweldige coach ervoor gezorgd dat ik een succesverhaal heb, en ik weet zeker dat mijn succes hier niet eindigt. 1 september heb ik mijn eerste ladiesrun gerend, dat was heel emotioneel voor mij. Maar weet dat ik met mijn ogen die weer stralen, mijn eigen lichaam en een geweldige goede vibe waar ik nu in zit, alles wat nog komen gaat zal verslaan!

Laura Wijnbelt voor en na

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu