Natuurlijke kleurstoffen trend: blauwe rijst of groene hamburgers

Groene hamburger

Groene hamburger

Natuurlijke kleurstoffen trend: blauwe rijst, zwarte broodjes, groene hamburgers

Als je het woord natuurlijke kleurstof in verband met voedingsmiddelen hoort, gaan je haren tegenwoordig recht overeind staan. Maar van de allernieuwste voedingstrend heb je niets te vrezen. Kleurtjes in de keuken zijn trendy, ontzettend vermakelijk en vooral NATUURLIJK!

Brood, pasta en zelfs rijst zijn er tegenwoordig in alle kleuren. Zwart, rood, blauw, groen. Heb je wel eens een gifgroen (hulk)broodje gegeten? En zou jij je tanden zetten in een inktzwarte hamburger? En wat vind je van blauwe rijst of risotto? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met de natuurlijke kleurstoffen.

Als je de kleurformules eenmaal kent, dan zijn de mogelijkheden onbeperkt en kun je je homemade brood en zelfgemaakte pasta’s en risotto’s naar hartelust kleuren.

Groen = spinazie

Voor een ‘normale’ portie homemade brood of pasta heb je ongeveer 300 gram spinazie nodig. Kook de spinazie en mix deze dan in de keukenmachine tot een glad papje. Voeg het toe aan je gebruikelijke brood- of pastadeeg of risotto.

Rood = bietensap

Rood brood, gekleurd met vers bietensap.

Voeg ongeveer 250 ml vers bietensap (ongeveer 3 tot 4 bieten in de sapcentrifuge) aan je brooddeeg, pasta of risotto toe.

Zwart = inktvisinkt

Zwarte broodjes, gekleurd met inktvisinkt of zwarte pasta, gekleurd met inktvisinkt.

Inktvisinkt kan je kopen in delicatessenzaken of bij de vishandel (als je handig bent kun je de inkt ook zelf uit verse pijlinktvis halen). Voeg ongeveer 1 à 2 eetlepels inktvisinkt aan je gerechten toe. Bedenk wel dat inktvisinkt een aparte (vis)smaak heeft. Je kunt voedingsmiddelen met deze inkt daarom het beste combineren met andere vis. Een paar voorbeelden: maak je zwart brood, beleg het dan met vers gerookte zalm, maak je zwarte risotto, ga dan voor een zeevruchtenrisotto.

Met deze drie tips kun je zelf aan de slag gaan met de natuurlijke kleurstoffen. Probeer, combineer en gebruik je fantasie!

Gerust kunnen afvallen met leuke kleurtjes in je eten door natuurlijke kleurstoffen? Dat kan bij mij in Amstelveen! Meld je aan om samen de strijd aan te gaan tegen die overtollige kilo’s met PowerSlim.

met dank aan Trendystyle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu