
Deze chia uien crackers zijn lekker pittig en heerlijk gewoon als tussendoortje, maar ook perfect als lunch met bijvoorbeeld een paar plakjes avocado, tomaat en wat kiemgroenten, een gekookt ei of humus. Praktisch geen koolhydraten en lekker pittig. Snipper de uien. Doe de chiazaden in een beslagkom, vermeng met het lijnzaad en de zonnebloempitten, de soyasaus, water en olijfolie. Laat 10 minuten staan en spatel de uien erdoor. Nu het deeg uitrollen: je legt een vel bakpapier op een ovenplaat, legt het deeg er op, een ander vel bakpapier er op ( tegen het plakken) en uitrollen tot heel dun, hooguit 3 mm. Bovenste bakpapier verwijderen en in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten. Even beetje uitproberen, blijf er even bij de eerste keer.
Prep Tijd |
15 minuten |
Kook Tijd |
30 minuten |
|
|
![]() |
Deze chia uien crackers zijn lekker pittig en heerlijk gewoon als tussendoortje, maar ook perfect als lunch met bijvoorbeeld een paar plakjes avocado, tomaat en wat kiemgroenten, een gekookt ei of humus. Praktisch geen koolhydraten en lekker pittig. Snipper de uien. Doe de chiazaden in een beslagkom, vermeng met het lijnzaad en de zonnebloempitten, de soyasaus, water en olijfolie. Laat 10 minuten staan en spatel de uien erdoor. Nu het deeg uitrollen: je legt een vel bakpapier op een ovenplaat, legt het deeg er op, een ander vel bakpapier er op ( tegen het plakken) en uitrollen tot heel dun, hooguit 3 mm. Bovenste bakpapier verwijderen en in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten. Even beetje uitproberen, blijf er even bij de eerste keer.
|
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe