Sexy benen

sexy benenEen van de heerlijkste dingen van de zomer is dat je je kunt hullen in lichte, luchtige maar vooral ook sexy kleding. Minder kleding aan hebben betekent niet alleen het afleggen van de zo gevreesde ‘bikini-proef’ (als we mogen afgaan op de recente statistieken ziet 25% van de vrouwen als een berg op tegen het moment dat ze weer voor het eerst in bikini op het strand moeten verschijnen, terwijl het voor 60% van de vrouwen een reden is om op het allerlaatste moment nog op dieet te gaan… Om te redden wat er te redden valt), maar ook de – niet te onderschatten – ‘minirok-proef’.

Een beetje minder dramatisch dan de bikini-proef misschien, wel net zo gevreesd. Want hier hebben we het over de dijen en de billen…. Over vetophopingen aan de binnen en buitenkant van het dijbeen, over de cellulite-problematiek, over ‘platte’ of ‘uitgezakte’ billen en over een niet al te strak huidje… Maar laten we niet nog meer zout in de wond wrijven en het probleem van de positieve kant benaderen. Namelijk… Wat kunnen we eraan doen?

Wat te doen? Het is moeilijk om een eensluidend antwoord te geven dat op iedereen van toepassing zal zijn. Het hangt van veel factoren af: genetische factoren, van je voeding, van je levensstijl en je leeftijd. Maar ik kan er natuurlijk wel íets over zeggen.

Beweeg!

Lichaamsbeweging is het allerbelangrijkste, met speciale aandacht voor de binnen- en buitenkant van de dijbenen, al was het maar om deze spieren eens goed in beweging te brengen en te versterken. Er zijn genoeg simpele oefeningen voor strakkere benen op het internet te vinden. Je kunt ze gemakkelijk thuis doen.

De sportschool – ik blijf het herhalen – is altijd beter omdat je hier over de juiste apparatuur beschikt en omdat de aanwezigheid van een instructeur een garantie voor het correct uitvoeren van de oefeningen (en dus voor je gezondheid) is, maar niet iedereen is in de gelegenheid om de sportschool te bezoeken. Dus dan maar thuis trainen. Beter dan niets. Op het internet staan voldoende oefeningen.

Voeding en cellulite

Probeer ook op je voeding te letten. Eet zo min mogelijk suiker. Samen met te weinig beweging is dit een van de grote veroorzakers van cellulite, de zo gevreesde sinaasappelhuid op billen en bovenbenen. Niet erg sexy… Naast goede voeding is water drinken heel belangrijk. Drink in ieder geval 2 liter per dag, om de afvalstoffen goed af te voeren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu