Snoepsmoes, welke gebruik jij?

snoepsmoes

Snoepsmoes!

Snoepsmoes, je hebt er vast wel één. Een smoes om toch te snoepen tijdens het afvallen of wanneer je gezond probeert te doen. Maar hoe ga je ermee om?

57% van de Nederlanders gebruikt ‘Eén snoepje meer of minder maakt ook niet uit’ als snoepsmoes.

Vooral vrouwen en jongeren onder de 30 jaar gebruiken smoesjes om te snoepen. Maar ook bijna 4 op de 10 mannen doen hier aan mee. De top 5 van smoesjes om te snoepen:

  1. Eén snoepje meer of minder maakt ook niet uit (57%)
  2. Dit snoepje is goed voor me, het verzacht de keel of het geeft een frisse adem (55%)
  3. Het is weekend, dan mag het (52%)
  4. Ach, dit is maar een klein snoepje (45%)
  5. Ik heb heel gezond gegeten vandaag (41%)

Dit blijkt uit onderzoek naar het snoep- en smoesgedrag onder 1.133 Nederlandse mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Anta Flu.

Nederlanders zijn dol op snoepen, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. Maar liefst 94% van de Nederlanders geeft aan te snoepen, terwijl slechts 6% van de respondenten zegt écht nooit te snoepen. Nederlanders snoepen het liefst onderweg in de auto of met het openbaar vervoer (ongeveer de helft van alle gevallen), maar ook kunnen ze het niet laten te snoepen tijdens een film of serie (40%) of op een (verjaardag)feestje (28%). Opvallender is dat een kwart van de mensen snoept uit verveling. Bij mensen jonger dan 30 jaar gaat het zelfs om 40%.

Tips om niet te snoepen

Weersta de verleiding

Waar je ook komt, tankstation of bioscoop, overal kun je makkelijk nog wat te snoepen kopen. En op je werk, thuis en op een afspraak valt er vaak ook wel wat te eten. ‘Nee’ zeggen kan knap lastig zijn. Maar toch zijn er heel wat oplossingen om te voorkomen dat je te veel snoept.

  • Vermijd verleidingen: Haal geen snacks in huis. Tank bij een selfservice-station zonder winkel en loop een andere route door het winkelcentrum zodat je niet langs je favoriete banketbakker hoeft.
  • Maak verleidingen minder sterk: Ga op een feestje ver bij de hapjes vandaan staan, stop chips diep in de kast, doe drop op je werk in een ondoorzichtige snoeppot.
  • Zoek afleiding als je zin hebt om wat te snoepen: Laat de hond uit, bel iemand, zet thee of poets je tanden.

Maak afspraken met jezelf

“Of ik een stukje taart lust… euhmm..” Laat je niet verrassen door verleidingen, maar maak van tevoren een goed plannetje. Hiervoor is het nodig om jezelf een beetje te leren kennen. Wat zijn jouw zwakke momenten en wat is dan voor jou een goed alternatief?

Bijvoorbeeld: ‘Als ik zin heb in chips als ik televisie kijk, dan pak ik een schaaltje yoghurt met fruit’. Schrijf hem op en plak het briefje op de koelkast.

Wil je graag leren om van je snoepsmoes af te komen en de overtollige kilo’s kwijt te raken? Maak dan een afspraak via info@afvallenamstelveen.nl of bel op 020 – 822 45 94 om op een gezonde manier af te vallen!

 

Bron: persbericht Pervasco/Anta Flu

Bron: Voedingscentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu