Tips voor een platte buik

plattebuik1Het is zover. Het warme seizoen is begonnen. En dat betekent: vakantie en luchtige, zeer luchtige kleding (tenminste, laten we het hopen!).

Je draagt topjes, nauw aansluitende zomerjurkjes of niet meer dan alleen een bikini. En elke keer weer vraag je je af waarom je jezelf niet beter op dit moment hebt voorbereid… Waarom je niet niet wat minder gegeten hebt en wat meer getraind… Dan had je nu vast en zeker een plattere buik gehad.

Ik ga het hier niet hebben over afgetrainde buikspieren (het zo begeerlijke ‘sixpack’) en ik wil je hier ook niet (voor de zoveelste keer) vervelen met do’s en don’ts om het vetpercentage van je lichaam zoveel mogelijk te reduceren. Ik geef je een aantal praktische tips en adviezen die ervoor kunnen zorgen dat je binnen een paar weken (of misschien zelfs dagen) korte metten maakt met een uitpuilend buikje. Verwacht dus niet dat je binnen de kortste keren van je vetrolletjes af bent want daarvoor zul je (inderdaad) moeten sporten en op je voeding moeten letten. Waar het hier om gaat is dat je ook in een wat korter topje of in bikini goed voor de dag kunt komen.

Houd je in aan tafel

Dat betekent niet dat je een dieet moet volgen. Schep per maaltijd een beetje minder op en compenseer wat je minder eet met tussendoortjes. Zo voorkom je dat je met een opgezette buik van tafel opstaat.

Vermijd zo veel mogelijk koolzuurhoudende dranken

Of beter nog: vermijd koolzuurhoudende én gesuikerde dranken. Ook bier is een boosdoener. In plaats daarvan kun je beter een glas goed gekoelde witte wijn drinken. Verder mag je je natuurlijk te buiten gaan aan water. Je kunt daar een smaakje aan geven door er wat citroensap aan toe te voegen. Zelfgemaakte ijsthee met zoetjes en een paar druppels citroensap is ook heel verfrissend, zeker op warme dagen.

Voorkom een opgezette buik

Vermijd daarom, als je er gevoelig voor bent, de klassieke ‘bruine bonen’ en andere peulvruchten, eet direct na de maaltijd geen fruit en drink geen te koude drankjes. In sommige gevallen kan ook melk een opgezette buik veroorzaken. Zorg verder voor een gezonde darmflora (zure melkproducten zijn weldoeners voor de darmflora).

Drink veel water

Drink veel water, zonder koolzuur natuurlijk!

Beweeg, loop, fiets

Maak gebruik van de mooie en lange avonden. Neem vriend, vriendin of hond op sleeptouw en ga wandelen of fietsen. Bewegen is niet alleen goed voor de lijn maar bevordert ook de spijsvertering (en vetverbranding).

Beperk de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten.

Dus: een beetje minder brood, aardappels, pasta, rijst en te suikerrijk fruit.

Eet veel groeten, vooral rauwkost.

Vervang je lunchboterhammetjes met kaas door een zomerse salade die je aanmaakt met een beetje olijfolie, citroensap en een beetje zout (maar dus niet met mayonaise).

Probeer je buikspieren tenminste twee keer per week te trainen

Het doel is niet een ‘sixpack’ (dat komt later wel) maar in eerste instantie het ontwikkelen van de buikspieren zodat die als een soort ‘korset’ werken en je buik ‘binnenhouden’. Train dus je buikspieren en maak er een gewoonte van om ze in te houden. Dat is het gemakkelijkst als je rechtop zit en loopt. Niet alleen zie je dan minder buik, maar je lijkt ook langer en slanker.

En tot slot: prettige vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu