Water drinken via een appje?

vrouw glas water1Water en je huid

Je weet inmiddels wel dat water drinken, minstens twee liter per dag, goed voor je is. Voor je hele lijf en al je organen, maar vooral ook voor je huid. Je geeft een vermogen uit aan dure crèmes om rimpels te voorkomen of in ieder geval een beetje een halt toe te roepen. Krampachtig staar je in de spiegel of er toevallig een rimpel is bijgekomen en zo ja, dan schiet je in de stress. Maar simpel een aantal glazen water per dag naar binnen klokken…. ho maar! Ook erg low budget trouwens. Stop dus met verzuurd nippen aan je zoveelste glas water, want zo haal je die twee liter niet! Doorzetten en je zult zien dat vooral je huid er enorm door verbetert. Niet voor niets dat water drinken wel de ‘nieuwe Botox’ wordt genoemd…..

Waarom is het drinken van water zo belangrijk?

Begin de dag met een lach, maar ook met water! Drink na het opstaan twee glazen lauw water. Je reinigt daarmee je lichaam en zet het aan om te gaan functioneren. Je nieren worden bijvoorbeeld gereinigd en het activeert je lichaam. Want na een nacht geen vocht te hebben gehad, snakt het naar vocht. Zonder water kan een mens niet overleven. We kunnen weken zonder voedsel, maar niet zonder water. We hebben per dag zo’n 1,5 tot 2 liter water nodig om ons lichaam te voeden en vitaal te houden. Op het moment dat je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat. Het is een teken dat je lichaam vocht nodig heeft want te weinig vocht betekent ook weer eerder droogtelijnen in je huid. Als je  uitdroogt voel je je moe en heb je minder energie. Drink dagelijks in ieder geval 2 liter water. Maak er een gewoonte van. En dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. Er zijn zelfs apps voor op de smartphone, zodat je je ‘drinkmoment’ niet kunt vergeten.

Android versie (gratis):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.northpark.drinkwater&hl=nl_NL

IOS versie (0,89 euro)

https://itunes.apple.com/nl/app/water-your-body/id337998484?mt=8

Wondermiddel voor je huid

Een jonge, gezonde huid bevat het ideale vocht­percentage: 80 procent vocht in de diep gelegen leder­huid, 60 procent vocht in de opperhuid en 13 procent in de bovenste huidlaag. Hoe ouder de huid, hoe moeilijker het is om vocht vast te houden. Goed smeren is daarom het devies. Een laagje crème zorgt er namelijk (onder meer) voor dat vocht minder snel verdampt uit de huid. Helaas is het ‘droger’ worden van de huid niet helemaal te voorkomen. Maar vaststaat dat hydraterende crèmes, serums en maskers het proces zeker vertragen.

Een huid die voldoende vocht bevat, glanst en ziet er gezond uit. Het is de kunst om vocht zo lang mogelijk in de huid vast te houden. Of om te proberen vocht aan de huid toe te voegen. Maar hoe? Over dit vraagstuk hebben wetenschappers zich jarenlang het hoofd gebroken – en met succes. Een van de bekendste vochtbinders is hyaluron. Deze stof werkt als een spons die duizend keer (!) zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden. Omdat hyaluron zoveel vocht aantrekt, zowel uit de buitenlucht als uit de crème, zwelt de opperhuid een beetje op en worden droogterimpels direct minder zichtbaar. Bovendien voorkomt hyaluron dat het dieper in de huid gelegen vocht verdampt.

 

Beoordeling
  • Klantvriendelijkheid
User Rating: 0.0 (0 votes)
Sending

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu